Al-Quran

Listen to Quran
Memaparkan catatan dengan label Lawak. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Lawak. Papar semua catatan

Rabu, 10 Oktober 2012

Ketawa ler..

1. Soalan: Haloo, may i speak to bedah please?
Jawapan: Maap. sini bukan balai polis.

2. Soalan: Haloo, siapa disana?
Jawapan: Ntah. saya kat sini, mane le saya tau sape kat sane..

3. Soalan: Haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak?
Jawapan: Nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya.

4. Soalan: Haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?
Jawapan: Maap cik, nombor tak boleh disambung, hanye boleh dicampur.

5. Soalan: Haloo, mak ade rumah?
Jawapan: Mak takde rumah. Bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli.

7. Soalan: Boleh saya bercakap ngan Siti?
Jawapan: Maap. Nombor yang anda dail tidak mahu memberikan perkhidmatannye… time kacih.

8. Soalan: Haloo, tolong panggilkan Samad. saya nak bercakap dengannye.
Jawapan: Sila panggil sendiri. saya sibuk. maap

9. Soalan: Halloo… …
Jawapan: Haloo. Pusat sakit mental disini. Anda ingin mendaftar?

10. Soalan: Haloo, saya nak tumpang bertanya…
Jawapan: Maap. Ini bukan kaunter pertanyaan.

11. Soalan: Haloo, Betul ke ini nombor 9898607?
Jawapan: Sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le tu.

12. Soalan: Assalammualaikum…
Jawapan: Waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon.salam kite wajib jawab)
.

Mesti kamu tidak sedarkan nombor 6 hilang.....XD

Khamis, 21 Oktober 2010

Nama Jepun

NAMA JEPUN

Kalau yang sedang boring-boring tu... tak tau nak buat apa, dalam kepala otak asyik fikir POLITIK, aweks, boyfriends dan lapar dahaga saja... apa kata kita berhibur sikit dengan lawak nama jepun ni...



01. Yang pemarah - KEiJI CACIMAKI

02. Yang suka berjimat - SAYORI SUKAMURA

03. Yang bisu - KIETA TADASORA

04. Yang suka makan nasi - NANACHi KASIBANYA

05. Yang suka layan blues - APO NADIKATO

06. Yang suka belajar - ASHIKO ULANGKAJI

07. Yang kerap bikin kacau - WAKASI HURUHARA

08. Yang sangat kedekut - MATIMATI TAMOKASI

09. Yang suka sangat tidur - ICHIBAN TIDOMATI

10. Yang suka mengintai - HINTAI AKOSUKA

11. Yang tua - TARAGIGI PADANMUKA

12. Yang kena tinggal bini - SUSAHATI BINILARI

13. Yang suka merempit - SAJACI CARIMATI

Selasa, 19 Oktober 2010

Lawak

Paling banyak banyak binatang kat dalam hutan belantara... . Binatang
ape
yang pemalas ????

Answer : Singa Jantan...pasal dia malas nak cukur
misai
sampai tebal satu muka....

2) Kenapa Amerika takut kat Jepon..... dan Jepon pulak takut
kat
Amerika?????

Answer : Pasal Jepon ade Ultraman.... Amerika pulak
kan
ade Superman...? !

3) Dalam banyak banyak Pokok....Pokok ape yg paling tinggi ???

Answer : Pokok atas gunung ddahhhh..... ....

4) Kalau kamu pandai....Sila jawab soalan inie dalam bahasa
Arab
dah.

Soalan :



benang....


Answer :

(A) Inna'lillah wa'inna'lillah hira'ji'unn. ....

(B) Astagh'firullah' hal'azimm. ......

(C) Al'hamdulillah. .........

5) Ade seorang budak , rumah tingkat 10 , tiap-tiap hari , dia

naik lif sampai tingkat 8 , terus naik tangga lagi

2 tingkat....kenapa pulak?

Answer : Sebab budak nie pendek ..tak sampai nak
picit
tingkat 10....

6) Paling banyak banyak Bangsa dalam alam inie...Bangsa yg mane

satukah yang paling hebat dalam

dunia nie?????????

Answer : Tak tahu ke???..... Bangsa Melayu
dahh....pasal
boleh makan UBI KAYU... JAMBU BATU, PUCUK PAKU....

BELIMBING BESI....IKAN SELAR
PAPAN...BUAH
KERAS...CILI API dan lain lain lagi.....betul tak???

7) Ape bendenye .dia naik cepat tapi turun lambaaaaaaaaaaat

sangat....?? ????

Answer : hingus lahhh.......

8) Banyak banyak surat ....... surat ape yg tak perlu di

jawab?????

Answer : Suratan takdir illahi lahh ...( siapa yg nak

surat seperti ini?)

9) Siapakah orang yang paling layak digelar " keras kepala " ?

Answer : Penunggang motosikal yang tak pakai

helmet...sebab mereka rasa "kepala mereka dah keras" tak payah

pakai helmet...maknanya kalau moto
mereka
terbalek...terbabas ke...masok bawah lori ke... kepala mereka

takkan pecah....... .hehehehehe. .......

10) Buat Baik berpada-pada, Buat jahat .......... ????

Answer : JANGAN LAGI....bukan buat jahat jangan
sekali
kerana kalau inilah jawapannya maka kena buat jahat

berkali kali sebab disuruh buat jahat
jgn
sekali.... Faham ? !?

11) Kenapa baju Superman Ketat??????? ?

Answer : Kan kat depan baju dia tuu hurup " S " ,
Baju
dia size S lahhh..

12) Kenapa KLCC berkembar 2 ??

Answer : Sukahati die la nk berkembar 2 ker 3 ker 4

ker, yg korang sibuk apsal..